???????? Az ’56-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján újra városunkban köszönthetjük a Bekecs Néptáncszínházat.

Nemzeti ünnepünkön a PÁROSAN SZÉP... című előadásával örvendeztet meg bennünket a nyárádszeredai táncegyüttes.

Az előadás a teljesség igénye nélkül összegzi és eleveníti fel olyan – az évek alatt emblematikussá vált - koreográfiákat, melyeket a nagyérdemű közönség láthatott már több formában folklórműsoraikban és a Fölszállott a páva tehetségkutatóban egyaránt. Előadásukban a kisküküllőmenti táncok mellett marossárpataki és vajdaszentiványi koreográfiákat is színpadra visznek, de válaszúti, nagyecsedi, szucsági és andrásházi tánclépések egyaránt a műsor szerves részét alkotják. Az előadás a mindenkori férfi és nő kapcsolatrendszereit boncolgatja, párkapcsolati konfliktusokat mutat, amelyek ismerősek lehetnek bárki számára. A klasszikus folklórszámok mellett olyan lírai tételek is helyet kaptak az előadásban, melyek minimális szinten, de tovább gondolják az autentikus formákat, tiszteletben tartva annak puritán tisztaságát és gyönyörűségét.
• Az előadást szerkesztette: Györfi Csaba
• Zene: Tokos zenekar
• Videó montázs: Izsák Előd
• Az előadásban táncosként közreműködtek: Barabás Orsolya, Benő Barna-Zsolt, Györfi Balázs-János, György Anita, Kacsó Nimród-Károly, Kajcsa Mónika, Kinda Boglárka, Kovács Henrietta, Lukács Boglárka, Mészáros Zoltán, Mureşan Alice, Nagy Keresztesi Tamás, Ördögh Géza Dávid, Ritziu Ilka-Krisztina, Salat Tamás, Siklodi Csaba, Suba Robert, Szabó Róbert, Székely Réka
• Zenészek: Tokos Csongor, Vajas Albert, Szép Gyula Bálint, Bálint Zsombor, Szakács Kristóf
• Ének: Szabó Róbert

????️ A belépőjegy ára 10 lej, elővételben megvásárolható a www.bilete.ro/bekecs-neptancszinhaz-parosan-szep/ oldalon, illetve a Hargita Együttes székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 6 sz., 4-es iroda) hétköznapokon 8 és 16 óra között.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro