2023 november 24
Katica, az örökké síró királykisasszony
Kolozsvár

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Katica, az örökké síró királykisasszony című gyermekelőadása a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó pénteki napján, 2023. november 24.-én, 10:00 és 12:00 órától kerül bemutatásra.

Vajon mi történik az örökké nevető királylánnyal és a mindig vidám királyi udvarral, ha a világmindenség összes boszorkánya, vasorrú bábája, satrafája, csoroszlyája, hárpiája, fúriája és szipirtyója fenekedik ellenük, hogy a vesztüket akarva megalkossák a Boldogtalanság Világbirodalmát? Vajon győzedelmeskedhet-e a boszorkányok hada ellen a vidámság szeretett királya, akit a sok zötykölődéstől lépcsőhurut gyötör, ráadásul udvari bolondját is elérte a kórság, akire poétikai megbízatásának gyakorlása közben, távolba meredtében csapott le a kíméletlen költőhártya gyulladás.
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsora fordulatos, izgalmas mesejáték, amelyben az együttestől megszokott magas színvonalú néptánc mellett merőben új, színházi fordulatokkal is találkozhat a közönség. Boszorkányok, varázslatok, játék és kacagás, mese és valóság minden, ami a gyerekeknek és szüleiknek vidámmá és emlékezetessé teszi az előadást. Néptánc a javából, mese gyerekeknek és felnőtteknek.

Rendező-koreográfus, forgatókönyvíró, a Kossuth-díjas Diószegi László
Társrendező, koreográfus: Kelemen Szilveszter
Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila
Jelmez/díszlet: Bakcsi Kata
Koreográfus: Kelemen Gabriella
Asszisztens: Császár Ingrid
Meseszöveg: Léka Géza
Madrigál: Ványolós András
Művészeti vezető: Szabó László
Igazgató: András Mihály

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. Az együttes fenntartója Csíkszereda Városháza.
Az előadás Kolozsváron az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Csoóri Sándor Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.


Helyszín: Kolozsvári Diákművelődési Ház
Jegyárak: 20 lej
Helyfoglalás: Fülöp Ágnes - 0741 186 589
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro