2024 január 19-20
kÚtjaink
Csíkszereda

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes kÚtjaink című új műsorát játszodja 2024 január 20-án 19:00 órától Csíkszeredában, a Városi Művelődési Házban.

Jegyek az előadásra a következő linken: https://www.bilete.ro/kutjaink/, vagy az együttes székhelyén (Csíkszeredában, a Temesvári sugárút 6 szám) válthatóak hétköznapokon 8 és 16 óra között.
Jegyáraink: 30 lej teljes értékű jegy, 20 lej kedvezményes jegy, felnőtt csoportos jegy 20 lej, gyerek/nyugdíjas csoportos jegy 10 lej.

A műsorról:

kÚtjaink
A forrás, az oda és onnan vezető utak tartalma és jelképe a folklórműsornak, amelyben az örök forrás a magyar nyelvterület különböző régióinak karakteres néptánca, az utak pedig, a Hargita Együttes táncosainak alkotásai. Ösvényeik utakká mélyültek és egy-egy tájegység táncainak kútjától a színpadi megfogalmazásig vezettek.
A műsor alkotói a Hargita Együttes volt és jelenlegi táncosai: Bara Szabolcs, Császár Szabolcs, Gábor Dénes, Gábos Endre, Kelemen Gabriella, Kelemen Szilveszter és Szabó László, koreográfiáik által táncaink világába hívjuk barangolásra Önöket, megidézve a magyar néptánc sodró ritmikáját, eredetiségét, szabadságát, virtuóz és pörgő vagy éppen nyugodt és elegáns mozgásvilágát.
A műsort Szabó László, az együttes művészeti vezetője szerkesztette egységes egésszé.

Az előadó táncművészek és alkotók látásmódján keresztül nyújt betekintést a hagyományos magyar táncok, népzene és népviseletek gazdag és sokszínű világába az egymást követő nyolc műsorszám:
Mezőségről: magyarpalatkai, széki, bonchidai,
Kalotaszegről: mérai és bogártelki,
Felső-Tiszavidékről: nagyecsedi,
Felső-Maros mentéről: vajdaszentiványi,
Küküllő mentéről: magyarszentbenedeki,
Székely-Mezőségről: mezőkölpényi táncok.

Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila.
Tánckar: Antal István, Antal Zsolt, Balázs Júlia Katalin, Bálint Katalin, Bara Szabolcs, Csáka Krisztián, Császár Ingrid, Császár Szabolcs, Fábián Ágnes, Gábos Endre, György Piros, György Szabolcs, Halász Anna, Harai Júlia, Holló Áron, János Gabriella, Kelemen Szilveszter, Márton Erzsébet, Miklós Emőke, Nyáskuj Csongor, Rácz Bíborka, Szabó László, Vadai Zalán.
Technikai munkatársak: Both Levente, Both Piroska, Szakáli Zsolt, Veress Aranka.

Az intézmény vezetője: András Mihály.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro