2024 február 21-22
János vitéz előadás
Csíkszereda

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes János vitéz című műsorát játszodja 2024 február 21 és 22-én, szerdán és csütörtökön 19:00 órától Csíkszeredában, a Városi Művelődési Házban.

Jegyáraink: 30 lej teljes értékű jegy, 20 lej diák és nyugdíjas jegy, 20 lej csoportos felnőtt jegy, 10 lej csoportos gyerek jegy. Jegyeket elővételben a Hargita Népe Ügyfélszolgálatában ( Csíki Mozi épülete) lehet megvásárolni, a kedvezményes jegyeket kizárólag személyesen lehet kiváltani szintén az előbb említett helyszínen. A Hargita Népe Ügyfélszolgálat ( Csíki Mozi épülete ) nyitvatartási programja: hétköznapokon 8:00-16:00 óra.

A műsorról:

A 2011-ben bemutatott János vitéz nagy sikert aratott, így a Hargita Együttes ismét színpadra viszi a sikeres táncjátékát, hogy megismertesse az új generációval, bízva abban is, hogy aki már korábban látta, újra örömmel eljön egy kis derűre, felszabadító nevetésre.
A Hargita Együttes János vitéze jócskán eltér a megszokottaktól. Elkerüli a fennkölt hangvételt és nem utánoz divatos műfajokat. Petőfi műve inkább váza, kerete a műsornak. Az előadásban a mesés elemek és a helyzetkomikumok fonódnak össze és nem marad ki a napjaink valóságára célzó burkolt humor sem.
A műsor minimális eszköztárral, a régi vásárok vándorszínészeinek produkcióihoz hasonló hangulatot idéz, jó szórakozást nyújtva a gyerekeknek és a felnőtteknek is.
Szeretnénk azt hinni, hogy a fiatal Petőfi vándorszínész korában hasonlóan képzelte volna el a János vitézt és ebben az előadásban ő is szívesen részt vett volna.

Rendező: Boka Gábor
Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila
Ének: Ványolós András
Koreográfusok: Bara Szabolcs, Kelemen Szilveszter, Szabó László
Igazgató: András Mihály.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro