2024 február 4
kÚtjaink
Csíkvacsárcsi

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsorát adja elő kÚtjaink címmel február 4-én, 18:00 órától Csíkvacsárcsiban, a Városi Művelődési Házban.

A műsorról:
Folklórműsorunk a magyar nyelvterület különböző régióinak karakteres néptáncstílusait vállalkozik bemutatni. Mezőségről Magyarpalatka, Szék és Bonchida, Kalotaszegről Méra és Bogártelke, a Felső-Tiszavidékről Szatmár, a Felső-Maros mentéről Vajdaszentivány, a Küküllő mentéről Magyarszentbenedek, Székely-Mezőségről pedig Mezőkölpény táncait vittük színpadra.
A műsort a Hargita Együttes volt és jelenlegi táncosai alkották meg. Bara Szabolcs, Császár Szabolcs, Gábor Dénes, Gábos Endre, Kelemen Gabriella, Kelemen Szilveszter és Szabó László koreográfiái hagyományos táncaink világába hívják barangolásra Önöket, megidézve a magyar néptánc táncstílusainak sodró ritmikáját, eleganciáját, eredetiségét, virtuóz és pörgő vagy éppen nyugodt és elegáns mozgásvilágát.
A műsort Szabó László, az együttes művészeti vezetője szerkesztette egységes egésszé. Az egymást követő nyolc műsorszám az előadó táncművészek és alkotók szemüvegén keresztül nyújt betekintést a hagyományos magyar táncok, népzene és népviseletek gazdag és sokszínű világába.
Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila
Az intézmény vezetője: András Mihály

Az együttes fenntartója Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro