2024 február 27
kÚtjaink
Székelyudvarhely

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsorát adja elő kÚtjaink címmel február 27-én, 19:00 órától Székelyudvarhelyen, a Tomcsa Sándor Színházban.

A műsorról:
A forrás, az oda és onnan vezető utak tartalma és jelképe a folklórműsornak, amelyben az örök forrás a magyar nyelvterület különböző régióinak karakteres néptánca, az utak pedig, a Hargita Együttes táncosainak alkotásai. Ösvényeik utakká mélyültek és egy-egy tájegység táncainak kútjától a színpadi megfogalmazásig vezettek.
A műsor alkotói a Hargita Együttes volt és jelenlegi táncosai: Bara Szabolcs, Császár Szabolcs, Gábor Dénes, Gábos Endre, Kelemen Gabriella, Kelemen Szilveszter és Szabó László, koreográfiáik által táncaink világába hívjuk barangolásra Önöket, megidézve a magyar néptánc sodró ritmikáját, eredetiségét, szabadságát, virtuóz és pörgő vagy éppen nyugodt és elegáns mozgásvilágát.
A műsort Szabó László, az együttes művészeti vezetője szerkesztette egységes egésszé.
Az előadó táncművészek és alkotók látásmódján keresztül nyújt betekintést a hagyományos magyar táncok, népzene és népviseletek gazdag és sokszínű világába az egymást követő nyolc műsorszám:
Mezőségről: magyarpalatkai, széki, bonchidai,
Kalotaszegről: mérai és bogártelki,
Felső-Tiszavidékről: nagyecsedi,
Felső-Maros mentéről: vajdaszentiványi,
Küküllő mentéről: magyarszentbenedeki,
Székely-Mezőségről: mezőkölpényi táncok.

Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila
Az intézmény vezetője: András Mihály

Az együttes fenntartója Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro