Ősbemutató: 2012. február 15.
Rendező: Boka Gábor Koreográfusok: Busai Norbert és Busai Zsuzsanna

Az Ördög ott van ... különböző neveket viselve majdminden vallásban, a népek öröklődő hitvilágában mint a Gonosz megtestesítője. Ily módon jelen van a magyarság hitvilágában is, és gyakori szereplője népmeséinknek, csakhogy velünk valahogy mindig pórul jár. Az eszes paraszt (vagy éppen parasztasszony) túljár az eszén és nevetség tárgyává teszi.

Az Ördög nem ritka földrajzi neveinkben sem. Minden tájegységnek van egy Ördög pataka, Ördög árka, Ördög lápja, vagy valami hasonló, és Mezőségen ott van Ördöngösfüzes.

A Takács Sándor által kiadott „Lélekjárás” című írás gondolatait használja fel alapjául a Hargita Együttes új műsora. Az eredeti legenda, illetve annak variációi Ördöngösfüzes falu nevének kialakulására igyekeznek magyarázatot adni. A táncjáték szándéka nem az etimológiai eredet megfejtése, hanem egy minden korosztálynak szóló mesét kíván elsődlegesen a tánc nyelvén bemutatni.

Az előadás során a nézők szórakoztató történetbe ágyazva északmezőségi, kalotaszegi, gyimesi és szatmári táncokat láthatnak.

Rendező: Boka Gábor
Koreográfus: Busai Norbert és Busai Zsuzsanna

Rangyák József
2012. február

<< Vissza
Galériák
Videók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro