Szeptember 28-án hagyományos szorványvidéki útjára indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
Az turné első állomása Kolozsvár, ahol 28-án, szerdán este 7 órától a társulat A magyar tánc évszázadai című műsorát mutatja be a Diákművelődési Házban. Az előadás folyamán Diószegi László, a műsor rendező-koreográfusa kalauzolja végig a látványon a nézőket. Az együttes kolozsvári vendégszereplését Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa támogatja.
Ezt követően az Együttes Táncoljatok címú műsorával lép fel szeptember 29-én, csütörtökon este 7 órától Felőrben, 30-án, pénteken este 7.30-tól Zselyken, végül október elsején szintén 7.30-tól Tacson, ahol másnap, október 2-án, vasárnap folklórműsorunkat és egésznapos programot élvezhetnek az érdeklődők a XXI. Hagyaték, Mezőségi Népzene- és Néptánctalálkozón. Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programjának részeként szorványvidéki turnénkat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont támogatja.


A turné programja:
Szeptember 28-án, szerdán este 7 órától "A magyar tánc évszázadai" című előadás a Kolozsvári Diákművelődési Házban.

Szeptember 29-én, csütörtökön este 7 órától a "Táncoljatok" című előadás a Felőri Kultúrházban.
Szeptember 30-án, pénteken este 19:30 - tól a "Táncoljatok" című előadás a Zselyki Kultúrházban.
Október 1-én, szombaton este 19:30-tól a "Táncoljatok" című előadás a Tacsi Kultúrházban.
Október 2-án, vasárnap folklórműsor és egész napos program Tacson, a XXI. Hagyaték, Mezőségi Népzene-és Néptánctalálkozón.
<< Vissza
Galériák
Reflexiók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro