2017. SZEPTEMBER 19-20.
Hegyen innen – hegyen túl
új változat

A csíkszeredai közönségnek két egymást követő napon, szeptember 19-én, kedden, valamint 20-án, szerdán este 7 órától lesz alkalma megnézni megújult előadásunkat a Városi Művelődési Házban.
Felcsík és Gyimes ... a mieink, itt élünk és a közelség, a megszokás hajlamossá tesz arra, hogy megfeledkezzünk azokról az értékekről, amelyeket még mindig éltetnek. A két szomszédos tájegység sajátosságai már első látásra jól megkülönböztethetőek, kezdve a leginkább szembetűnőtől, a viseletek látványától egészen a települések szerkezetéig, elhelyezkedéséig. De vajon tényleg annyira eltérnek egymástól? Talán mégsem. Dalaik majdnem azonosak, táncaik részben átfedik egymást, és hangszereik is hasonlóak: egy hegedű vagy sokszor csak furulya dallamát a sajátos ritmushangszer, az ütőgardon kíséri.
A műsorban párhuzamban sorakoznak a két tájegyság dalai, dallamai és táncai, időnként érintkeznek, végül összefonódnak egymással.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megújult műsor alkotói az együttes két kiváló szólótáncosa, Antal Zsolt és Péter László. Közreműködik Mihó Attila és zenésztársai.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro