2017. OKTÓBER 16.
Évadnyitó a Zugtáncban
Táncoló Székelyföld előadással

Az est házigazdája, a Hargita Együttes szeretettel vár minden érdeklődőt székhelyére, a Városi Művelődési Házba az este 7 órakor kezdődő előadásra és az azt követő Zugtánc-megnyitóra.
A Zugtánc a város egyik olyan programja, amelyik évtizedes fennállása alatt kinőtte nevét. A szervező András Alapítvány figyelemmel és nagy gondossággal működteti folyamatosan. A tánctanulási igény szülte baráti összejövetel mára társadalmi szükségletet ellátó rendezvénnyé vált.
Az igényeknek megfelelve a tánctanítás két csoportban zajlik, kezdőknek és haladóknak, és hogy a kisgyermekes szülők is élhessenek a nemes szórakozás lehetőségével, minden táncházban gyermekfoglalkoztatás zajlik.
A programot Hargita Megye Tanácsa is támogatja a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont révén.
A táncházidény megnyitója október 16-én, hétfőn lesz, természetesen tánctanítással, szabad tánccal, gyermekfoglalkozással és élő zenével. Táncot oktat Antal Zsolt és Péter László, a Hargita Együttes táncosai.
Az esemény ünnepi hangulatát fokozza, hogy a Székelyföldi napok keretében, a táncház előtt, Táncoló Székelyföld címmel Sándor Csaba - a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes vezetője - zenés-táncos, néprajzi előadását nézhetik meg az érdeklődők. Vendégek az Ördögborda Néptáncegyüttes, a csíkszentdomokosi gyermektáncosok, a csíkszenttamási Csonkatorony néptáncegyüttes felnőtt táncosai és a Petres zenekar.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro