2017. OKTÓBER 17.
Legendák kertjében
Csíkszeredában a Bekecs Néptáncegyüttes

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vendégeként 2017. október 17-én, kedden Csíkszeredában lép fel a Bekecs Néptáncegyüttes. A kitűnő nyárádszeredai csapat, a Fölszállott a Páva 2014-es különdíjazottja, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban két előadáson, délelőtt 11 órától, majd 1 órától mutatja be Legendák kertjében című műsorát a közönségnek.

„A Székelyföldi Legendárium, amely közel 180 legendát és mondát tartalamaz, adja az alapját a mi előadásunknak. Célunk, hogy ezt a gazdag örökséget továbbadjuk. Éppen ezért az eddigi kiadványok mellett szeretnénk bemutatni a színpadon is ezt a szép Legendáriumot, ezzel együtt megismerteve a Székelyföld szépségeit. Előadásunkhoz innen válogattunk egy fél tucatnyit és olyan fűzérbe fonjuk azokat, hogy egy kerek egész történetet alkossanak.
A gyerekek előtt élőben bontakozik ki egy képzeletbeli meseország, a történelmen túli Székelyföld. Olyan történetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyek földrajzi helyszínekhez, településekhez, történelmi személyekhez kötődnek. Tartalmuk a történelmi valóság és a képzelet sajátos ötvözete. Ezekben a legendákban és mondákban őseink mesélnek ünnep- és mindennapjaikról, eljuttatva a mai kor gyermekéhez küzdelmeik, örömeik varázslatos és egyben tanulságos krónikáját.” - mondja a műsorról rendező-koreográfusa, Ivácson László.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro