2018. JANUÁR 29-30.
Szerencsekrajcár
a Háromszék Táncegyüttes gyermekelőadása

A Hargita Együttes vendégeként a Háromszék Táncegyüttes Szerencsekrajcár c. műsorával szerepel Csíkszeredában, a Városi Művelődési Házban január 29-én, hétfőn és 30-án, kedden, mindkét nap két-két előadással, délelőtt 10 órától, valamint déli 12-től.
Az Ivácson László rendezésében, Benedek Elek meséje nyomán készült gyermekelőadás eleven, emberi hangon mesél a bátorságról, a becsületről, a társadalomba való beilleszkedésről és a minden körülmények között való helytállásról. A mese főhőse Gyurika, a legkisebb fiú, aki a mese elején kicsi és gyenge, ezért apja alkalmatlannak tartja a szolgálatra. Gyurika természetes vágya, hogy az emberek befogadják, szeressék és megbecsüljék, célja eléréséhez azonban számtalan próbát kell kiállnia. Ez az út vezet családja megmentéséhez, a királylány szívének és a fele királyságnak elnyeréséhez.
Az előadásba beépített mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyermekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek. Az előadás rendező-koreográfusa Ivácson László, társrendezője Fazakas Misi, zeneszerzője Fazakas Levente, a jelmezeket Furik Rita tervezte.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro