2018. SZEPTEMBER 14.
Csík, Gyergyó, Gyimes és környékének Táncházasai
az Erdélyi Táncháztalálkozón

Kedves Csíki, Csík környéki, Gyergyói, Gyimesi Táncházasok!

Szeptember 14-én, pénteken ismét megszervezik Udvarhelyen az Erdélyi Táncháztalálkozót, reméljük az idén is jó mulatság lesz!

Ehhez kérjük, csatlakozzatok lehetőségetek szerint - minél többen -, ennek van egy forgatókönyve az alábbiak szerint.

A szervezők a felvonulást szeptember 14-én pénteken, a tavalyihoz hasonlóan tervezik. 16.30-kor gyülekező a Csíkszereda felől érkezőknek a buszállomáson. Onnan zeneszóval indulunk mindannyian a Patkó felé 17.00 órakor, ahol a házigazda udvarhelyiek fogadnak. Innen vonulunk a Sportcsarnokba, ahol 18.00 órakor találkoznak az erdélyi táncházasok. Mindenki bekapcsolódik a Gálaműsorba, minden meghívott régió 15 perces összeállítással készül.

A csíkiak előtt Sepsiszentgyörgy és környéke kalotaszegit majd moldvait táncol. A moldvai szerbát Csík és környéke (Gyimes, Gyergyó) táncházasai vezetik át hejszába, majd a kerekest követően felcsíkival és rövid gyergyóival folytatjuk. A felcsíki ceppelt követően a gyerekek következnek, a gyerektáncház vezetőinek segítségével. Ha tehetitek, hozzátok tehát a gyerekeiteket is. 
 
A fellépéshez népviseletbe, vagy az alkalomhoz illően öltözzetek.

Hogy minél többen mulathassunk együtt, kérünk - célzottan - osszátok e felhívást, hívjátok meg azokat a jelenlegi és volt táncházasokat, akikkel szeretnétek találkozni 2018. szeptember 14. és 16. között Székelyudvarhelyen, a Táncháztalálkozón és különösen a pénteki Gálaműsoron! A Csíki, Gyimesi, Gyergyói Táncházasok jelentkezését a Gálaműsorra az alábbi Facebook eseményen is várjuk: https://www.facebook.com/events/241764460025036/

Aki teheti jöjjön el szeptember 13-án, csütörtökön 18.00 órakor a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes székhelyére (Temesvári sugárút 6.), ahol elpróbáljuk a szervezők által megadott zenei anyagra a Gálaműsorra tervezett (szabad) táncot, egyeztetjük a másnapi utazást és egyéb részleteket.

Az eseményről bővebben az alábbiakban olvashattok:
https://www.facebook.com/events/331490940716486/
 
Várunk mindenkit szeretettel!
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro