2018. NOVEMBER 17.
Erdély.ma - Levelek Londonba
Gyimesközéplokon

2018. november 17-én, szombaton 19:00 órától Gyimesközéplokon lép színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Erdély. ma - Levelek Londonba című előadásával.

Az Erdély.ma - Levelek Londonba című előadás rendező-koreográfusának és forgatókönyv írójának, Diószegi László véleménye szerint “Az elmúlt harminc év nagyon sok változást hozott. Népdalaink, néptáncaink ugyanazok, de az életünkben, fájdalmainkban nem múlt el nyomtalanul ez az emberöltő. Az erdélyi magyarság és népművészet ma talán még nagyobb veszélyben van, mint harminc évvel ezelőtt. Az évszázados kincseinket, a magyarságot ma nem a román nacionalizmus, a kommunista diktatúra fenyegeti. Ezek könnyen felismerhető, nyilvánvaló veszélyek voltak, amelyekkel összefogással, erős hittel és elszántsággal eredményesen szembe lehetett szállni. Ma sokkal alattomosabb folyamatok tűntek fel. A jólétet, gazdagodást, boldogulást kínáló globalizáció úgy emészti fel évszázados kincseinket, hogy szinte észre sem vesszük azok visszafordíthatatlan elmúlását. A műsor emlék és riasztás. Egyszerre mutatja a gyönyörűséges múltbeli értékeinket és aggodalmas jelenünket.”

Levelek: Léka Géza, Lőrincz Ágnes
A Londoni jelenet koreográfusa: Szőllősi András
Zene: Kiss Ferenc, Csoóri Sándor „Sündi”, Mihó Attila
Felvételről közreműködik: Mihó Attila és zenekara, Zurgó Együttes, Györfi Erzsébet
Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

Az előadás a Néptánc Hargita Megyének program része, mely Hargita Megye Tanácsának, a Hargita Megyei Kulturális Központnak, valamint Gyimesközéplok Polgármesteri Hivatalának együttműködésével valósul meg.

Az előadás helyszíne a helyi kultúrház.

Belépő: felnőtteknek 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.
Jegyet elővételben a kultúrháznál lehet váltani.
További információ: Ambrus Róbert, 0722-574-953.
<< Vissza
Galériák
Reflexiók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro