LEGKÖZELEBBI NAGYRENDEZVÉNYÜNK
32. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
2019. JÚNIUS 6.

Piros-fehér, piros-fehér, fekete,
Zöld, kék, barna, vereske…
A tér csivitelő lányokkal, fiúkkal van tele. – Mondaná a versike, ha erre az alkalomra lenne...

Minden érzéket megmozgat ez a nap. Mosolygós, üde gyermekarcok látványa deríti jókedvre a nézelődőket. Takaros öltözetek, virággal díszített kalapok, csinos fonatba kérlelt tincsek jelzik, hogy ünnep ez a mai. Táncba csalogató muzsikaszó, népviseletek változatossága, kézműves alkotások és ügyességi játékok színesítik a forgatagot. Néptánctalálkozó – avagy a néptánccsoportok találkozója és abból legkevesebb negyven, nemcsak Csíkszereda környékéről, hanem Udvarhelyről, a gyergyói medencéből és a Kászonokból is. A mozgalommá nőtt rendezvényre minden évben készülnek a csoportok, jó alkalom ez arra, hogy megmutathassák fejlődésük mérföldköveit; hogy találkozhassanak hasonló csoportokkal; hogy nyugtázzák annak tényét, hogy a néptánc hívószava számtalan közösség mozgatóereje.

A hétköznapok építkezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. A csoportok fejlődéséhez sokban hozzájárul a Csoóri Sándor Alap.

A szervező András Alapítvány a házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes segítségével idén 32. alkalommal szervezi meg a Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozót. A rendezvényhez kapcsolódott és évek óta főtámogatója Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ által.

A 32. Csűrdöngölő 2019. június 6-án a csíkszeredai Szabadság téren várja résztvevőit és közönségét!

Biztatjuk a fellépő csoportokat, résztvevőket, hogy küldjenek a csurdongolo@yahoo.com címre csűrdöngölőhöz kapcsolódó versikéket, amelyeket a nap folyamán felolvasunk, jutalmazunk.

TERVEZETT PROGRAM

11:00 – 11:10 Megnyitó
11:10 – 15:00 Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fellépése 1. rész
15:00 –15:50 Ünnepi beszédek, közös tánc, közös fotózás
15:50 – 18:00 Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fellépése 2. rész
<< Vissza
Galériák
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro