LEGKÖZELEBBI NAGYRENDEZVÉNYÜNK
32. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
2019. JÚNIUS 6.

Piros-fehér, piros-fehér, fekete,
Zöld, kék, barna, vereske…
A tér csivitelő lányokkal, fiúkkal van tele. – Mondaná a versike, ha lenne erre az alkalomra.

Minden érzéket megmozgat ez a nap. A mosolygós, üde gyermekarcok látványa jókedvre deríti a nézelődőket; takaros öltözetük, virággal, tollakkal díszített kalapjuk, csinos fonatba kérlelt tincseik jelzik, hogy ünnep ez a mai. A táncba csalogató muzsikaszó, a színre lépés izgalma, a kürtős kalácssütő sátor felől lengedező ínycsiklandó illatok, a teret szegélyező árusok színes-ízes csecsebecséi, a kis kezeket alkotni hívó sátor rejtélyei ellenállhatatlan vonzerővel hatnak a többedjére résztvevő gyerekekre, serdülőkre is.
 
A mozgalommá nőtt rendezvényre minden évben készülnek az oktatók, hogy színvonalas fellépéssel színesíthessék ezt a napot, immár nemcsak Csíkszereda környékéről, hanem Udvarhelyről, a gyergyói medencéből és a Kászonokból is. Jó alkalom ez arra, hogy megmutathassák csoportjaik fejlődésének mérföldköveit; hogy találkozhassanak hasonló csoportokkal; hogy hitet, erőt meríthessenek egymástól.

A kezdeményező, szervező András Alapítvány, a házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes segítségével idén 32. alkalommal szervezi meg a Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozót Csíkszeredában a Szabadság téren délelőtt 11 órától, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Biztatjuk a fellépő csoportokat, résztvevőket, hogy küldjenek a csurdongolo@yahoo.com címre csűrdöngölőhöz kapcsolódó versikéket, amelyeket a nap folyamán felolvasunk, jutalmazunk.

További információk hamarosan.
<< Vissza
Galériák
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro