2019. OKTÓBER 17.
Tiszta
Csíkszeredában

Október 17-én, csütörtökön 19:00 órától a Háromszék Táncegyüttes Tiszta című vendégelőadását tekintheti meg a nagyérdemű a Városi Művelődési Házban.

Nem kell a néprajztudományban járatosnak lenni ahhoz, hogy a “tiszta” melléknévből azonnal főnevekre asszociáljunk. Mindenekelőtt nyilvánvalóan a “forrás” kínálkozik (adja magát), de faluhelyen a “szoba” sem ment még feledésbe, s a “víznek”, vagy a “táncnak” ugyancsak közkedvelt jelzője.

A táncszínházi - néptánc-színházi előadás a “tiszta” melléknév megannyi árnyalatát, virulens színeit szeretné megmutatni közönségének. Fontos szerepet kap majd a mozdulat tisztasága (fegyelme), lehet az autentikus, múltba hajló, vagy jelent, jövőt idéző. Nem csupán a „mit”, a „hogyan” is fontos számukra tehát, példát szeretnének mutatni majd “tisztaságból”, a tánc terápiás, tisztító erejéből!

Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt, Harangozó Gyula díjas művész
Koreográfusok: Horváth Zsófia, Melles Endre
Zenei szerkesztés: ifj. Csoóri Sándor m.v.
Jelmez: Furik Rita m.v.
Látvány: JuZso
Táncoktatók: Melles Endre, Tekeres Gizella, Deffend Inci, Sára Ferenc

Belépő: felnőtteknek 20 lej; diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej. Felnőtteknek 10 főtől csoportos kedvezményes jegy váltható 15 lej/fő értékben. A műsorra a jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában vagy a https://www.bilete.ro/tiszta/ oldalon lehet váltani. Jegyek az előadás megkezdése előtt egy órával a műsor helyszínén válthatók. A Csíki Mozi jegypénztára nyitva tart hétköznapokon 9-18:00 óra és szombaton 10-15:00 óra között. Telefonszám: 0266 317 007.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro