A “Hagyaték” néven ismert Vicei Találkozó kilencedik felvonására kerül sor idén, szeptember 25 – 26 között. Az együttes ezt követően önálló szórványvidéki túrnéra indul szeptember 26 –tól október 3-ig. A túrné tervezett állomásai: Vice, Felőr, Torockó, Déva, Majláthfalva, Pécska, Kisiratos és Újszentes.

 

A Hargita Együttes a “Hagyaték” vicei találkozó rendszeres résztvevője és társszervezője, a vicei Katolikus Plébánia, a Református Egyházközösség és az ugyancsak vicei Vass Albert iskola mellett.

Idén várhatóan a tavalyinál több néptánc- és népzenei előadó lesz színpadon. A szervezők ugyanis évről évre gazdagabb és sikeresebb rendezvénynek adtak életet. E rendhagyó rendezvény, melyet a vicei közösség éppannyira magáénak érez, akár szervezői, a falu kulturális életének egyik legmarkánsabb mutatója, melyen hivatásos és műkedvelő hagyományápolók is előszeretettel vesznek részt.  

A vicei rendezvény után egy kiadós szórványvidéki turné következik az együttes számára, amelynek során több olyan településen is fellépnek majd, ahová eddig még nem jutottak el.

A turnén folklórműsorral és a Kelettől Nyugatig c. műsorral lép fel az együttes, melyek egyesítve várhatóan kielégítik a legigényesebb néphagyomány-kedvelők igényeit is.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro