2020. Május 10.
Online Székely Fesztivál és Táncház Napja
Magyarország


Népzenében és néptáncban gazdag programkínálatból válogathatunk a nap folyamán, ugyanis ma van a budapesti Székely Fesztivál zárónapja, valamint a Táncház Napja. Mindkét eseményhez egy-egy előadással csatlakozunk.

2015-ben szervezték meg először Budapesten a Székely Fesztivált. Hargita Megye Tanácsának és a Vámszer Géza Művészeti Népiskola támogatásának köszönhetően, eddig minden évben fellépői voltunk a fesztiválnak. Idén virtuálisan szervezték meg a három napos rendezvényt.
A programot záró gálaműsorként, romániai idő szerint ma este 7 órától látható a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Örökség - dalok és táncok Csík vármegyéből című előadása. Az előadásban közreműködik: Györfi Erzsébet, András Orsolya, Mihó Attila és barátai. Rendező-koreográfus: Varga Zoltán.
Az előadás az alábbi linken látható:
https://www.facebook.com/445228729160635/videos/987396148360470/

Az első táncház 40 éves évfordulóján (2012-ben) a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület hagyományteremtő szándékkal egész napos szabadtéri rendezvényt kezdeményezett a május 6-hoz legközelebb eső szombaton. 2020-ban már a IX. Táncház Napját rendezik meg, igaz most másként, virtuálisan.

A rendezvény záróprogramjaként, romániai idő szerint ma este 8 órától látható a "Dédapáink székely zenéje"
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatóinak gálaműsora. A műsorban közreműködik a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tánckara.
A műsor szerkesztője: dr. Pávai István
A gálaműsort a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes által szervezett Erdélyi Prímások 22. Találkozóján mutatták be Csíkszeredában, 2019. november 15-én.
Az előadás az alábbi linken látható:
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/tanchaz-napja



Az esti előadásokon kívül is érdemes bekapcsolódni mindkét rendezvény online programjaiba a nap folyamán.
Kellemes időtöltést és szép vasárnapot kívánunk mindenkinek.

<< Vissza
Galériák
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro