2020. Szeptember 21.
Zeng a lélek, zeng a szó...
Csíkszeredában


A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes egy új folklórműsorral készült a néptánc, népzene, kedvelőinek, Zeng a lélek, zeng a szó... címmel.

A Zeng a lélek, zeng a szó... című új folklórműsor, a ma embere számára már idegenként, távoliként tűnő élet pillanatokból, érzésekből, merít. Ezen pillanatok voltak a nem is olyan távoli múlt embere számára a - sorozás, katona vacsora, és mint fő indok a háború és az abból való reményteljes visszatérés.  A műsor nem bocsátkozik részletekbe, hanem a gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal, próbálja megidézni ezen élet pillanatok szellemét úgy, hogy közben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon,  és ízelítőt nyújt a  magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, tövisháti, bogdándi, buzai ritka, ördöngösfüzesi ritka, karikázó, sóvidéki, pálpataki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem, mint test táncol, hanem mint lélek. Mert élni, táncolni, dalolni, igazán csak lélekből lehet. Így válik örök életűvé.

 A műsort szerkesztette: Szabó László
Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László.
Zenei szerkesztő: Mihó Attila
Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

Az előadás elsőként Csíkszeredában kerül bemutatásra, szeptember 21-én hétfőn, 19:00 órai kezdettel a Városi Művelődési Házban. 

Belépőjegy: 25,00 lej – teljes értékű jegy, 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak.
Felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej.
Nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej. 

Online jegyfoglalás: bilete.ro
Bármilyen kedvezményes jegy a Csíki mozi jegypénztárában, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban váltható.   

Felhívjuk a tisztelt közönségünk figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a járványügyi protokoll szabályait. Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat, így a szájmaszk viselését.

A 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott!

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro