2021.szeptember 05.
Zeng a lélek, zeng a szó...
Kisboldogasszony napok Csíkrákos és Göröcsfalva


A Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalva Egyesület és Csíkrákos Község Önkormányzata szeptember 2-5 között rendezi meg a Kisboldogasszony napokat. Ezen alkalom keretein belül lép fel a Hargtia Nemzeti Székely Népi Együttes.

A Zeng, a lélek, zeng a szó... című folklórműsor, a ma embere számára már idegenként, távoliként tűnő élet pillanatokból, érzésekből, merít. Ezen pillanatok voltak a nem is olyan távoli múlt embere számára a - sorozás, katona vacsora, és mint fő indok a háború és az abból való reményteljes visszatérés. A műsor nem bocsátkozik részletekbe, hanem a gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal, próbálja megidézni ezen élet pillanatok szellemét úgy, hogy közben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a buzai, ördöngösfüzesi ritka és sűrű, Kárpát-medencei karikázók, sóvidéki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem, mint test táncol, hanem mint lélek. Mert élni, táncolni, dalolni, igazán csak lélekből lehet. Így válik örök életűvé.

A műsort szerkesztette: Szabó László

Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László.

Zenei szerkesztő: Mihó Attila

Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

Az előadás megvalósulását támogatta Bogátalji Mozgalom Egyesület Csíkrákos és Göröcsfalva, valamit a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az András Alapítvány által.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro