2022. NOVEMBER 9., SZERDA
Pázsint - népzenei koncert Csíkszeredában.
Csíkszereda

Szabó Dániel cimbalomművész és zenekara, 2022. november 9.-én, szerdán 19.00 órától Pázsint című népzenei koncertjével vendégszerepel Csíkszeredában a Városi Művelődési Házban.

Pázsint – Népzene Székelyföldről és a Felső-Maros mentéről

Szabó Dániel cimbalmos önálló műsorában rácsodálkozhatunk arra, hogy egy világzenében is járatos, számos saját művet jegyző alkotó milyen otthonosan mozog a hagyományos népzene hiteles előadásában is, és e két személyiség – a művész és a kutató – milyen jól egészíti ki egymást és emeli színpadra a helyszíni gyűjtések recsegő alapanyagát.

A koncert Székelyföld és a Felső-Maros mente kiemelkedő hangszereseit és énekeseit idézi meg autentikus megszólalásban, változatos hangszerelésben. A zene fókuszában az ének, a hegedűjáték és a cimbalom áll, de emellett természetesen megjelennek a tájegységre jellemző kísérő hangszerek is.

A koncertprogram Szabó Dániel, a székelyföldi cimbalom játék címet viselő kutatómunkájának eredménye, amely az MMA Művészeti Ösztöndíj Program keretében valósult meg.

A műsorban napjaink olyan ismert népzenészei közreműködnek, akik kiváló ismerői és művelői a népzenének, fiatal koruk ellenére számos szakmai díj birtokosai.
Szabó Dániel – cimbalom, ének
Paár Julianna – ének
András Orsolya – ütőgardon, ének
Mihó Attila – hegedű
Nyitrai Tamás – hegedű
Takács Ádám – hegedű, hegedűkontra, fütty
Bede Péter – tárogató, szaxofon
Papp Endre – háromhúros brácsa
Bognár András – nagybőgő

Jegyárak: 25 lej - teljes értékű jegy, 15 lej - kedvezményes jegy diákok és nyugdíjasok számára. Felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej. Nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej.

Jegyvásárlás:

Online a bilete.ro oldalon: https://www.bilete.ro/pazsint-nepzene-szekelyfoldrol-es-a-felso-maros-menterol/pazsint-nepzene-szekelyfoldrol-es-a-felso-maros-menterol-09-nov-2022?fbclid=IwAR0-JquZl67Nj-6GvOC9tp7KkvMqOvl7kVUpLWzCwuDPGFpgAEZvHRuxtf0

vagy

Csíkszeredában a Csíki Mozi jegypénztárában hétfőtől szerdáig 10:00 és 13:00 óra között, csütörtöktől vasárnapig 16:00 és 20:00 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban.
Az előadás a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szervezésében és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro