A Hargita Együttes a Dubaj-i világkiállításon való részvételükről készült turnéfilm bemutatójára hívja az érdeklődőket.

A Katyi Antal által készített film ízelítőt ad a világkiállítás hangulatából, az Együttes ottani szerepéről, valamint Dubaj és környezetének kultúrájából.

 

A film január 17-én 18 órától megtekinthető a Csíki Moziban.

Belépés díjtalan, a helyfoglalás regisztrációhoz kötött, regisztrálni személyesen a Csíki Moziban vagy a 0749417123-as telefonszámon lehet!

 

„A 360 fokban gurulgató bőröndök oldalán és az együttes utazó ruházatán a vitézkötés útvesztőjéből kiszabadult vonal-dizájn közepén díszelgő piros-fekete forgó rózsa legkevesebb háromszor huszonkétszer bukkant fel. Persze, hogy odavonzotta a tekinteteket. A kíváncsibbja meg is kérdezte, mit jelent?

A piros bokrétával díszített kalapban végződő (avagy kezdődő) férfiak ruházatán gondolkodó pillantásokból is olvasni lehetett. A kalap a virággal, valahogy kilóg a mai öltözetből, kilóg a repülőtér hétköznapi forgatagából, kilóg a pavilonok közötti színes tömegből. Miért van virágos kalap a fejükön? A válasz is egyszerű: hol szállíthatná a kalapot jobb helyen, mint a saját fején?

Távolról is látszik, hogy hol járnak a Hargitások….” (részlet: Forgó rózsa és bokréta utazása a Világkiállításra, Pünkösdi újság - 2022)
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro