A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a Zeng a lélek, zeng a szó című műsorát adja elő Csíkszentdomokoson a Kultúrotthonban!

Jegyek elővételben a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati irodájánál kaphatóak hétköznaponként 08:00 és 15:30 között. Érdeklődni a 0727874853-as telefonszámon lehet.

A műsorról:

Zeng a lélek, zeng a szó...

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes folklórműsora
A Zeng a lélek, zeng a szó... című folklórműsor a ma embere számára már idegenként, távoliként tűnő életpillanatokból, érzésekből merít. A sorozást, a katonavacsorát, a háborút és az abból való reményteljes visszatérést gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal idézi meg, mindeközben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, buzai, ördöngösfüzesi, sóvidéki és felcsíki táncok, illetve a magyar nyelvterület karikázóinak forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, vágyakozás, hazatérés örömét és bánatát megélt ember már nem csak fizikai valójában, hanem mint lélek is táncol. Létezni, táncolni, dalolni igazán csak lélekből lehet. Így válik örök életűvé az ember.
A műsort szerkesztette: Szabó László
Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kelemen Gabriella, Szabó László
Szólót énekel: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Császár Ingrid
Zenei szerkesztő: Mihó Attila
Igazgató: András Mihály
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro