2023 március 31
Katica, az örökké síró királykisasszony
Csíkszentgyörgy

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Katica, az örökké síró királykisasszony című műsorát adja elő Csíkszentgyörgyön, március 31-én, pénteken 11 és 13 órától a Művelődési Házban.

A műsorról:

Katica, az örökké síró királykisasszony

Vajon mi történik az örökké nevető királylánnyal és a mindig vidám királyi udvarral, ha a világmindenség összes boszorkánya, vasorrú bábája, satrafája, csoroszlyája, hárpiája, fúriája és szipirtyója fenekedik ellenük, hogy a vesztüket akarva megalkossák a Boldogtalanság Világbirodalmát? Vajon győzedelmeskedhet-e a boszorkányok hada ellen a vidámság szeretett királya, akit a sok zötykölődéstől lépcsőhurut gyötör, ráadásul udvari bolondját is elérte a kórság, akire poétikai megbízatásának gyakorlása közben, távolba meredtében csapott le a kíméletlen költőhártya gyulladás.
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsora fordulatos, izgalmas mesejáték, amelyben az együttestől megszokott magas színvonalú néptánc mellett merőben új, színházi fordulatokkal is találkozhat a közönség. Boszorkányok, varázslatok, játék és kacagás, mese és valóság minden, ami a gyerekeknek és szüleiknek vidámmá és emlékezetessé teszi az előadást. Néptánc a javából, mese gyerekeknek és felnőtteknek.

Rendező-koreográfus, forgatókönyvíró, a Kossuth-díjas Diószegi László

Társrendező, koreográfus: Kelemen Szilveszter

Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila

Jelmez/díszlet: Bakcsi Kata

Koreográfus: Kelemen Gabriella

Asszisztens: Császár Ingrid

Meseszöveg: Léka Géza

Madrigál: Ványolós András

Művészeti vezető: Szabó László

Igazgató: András Mihály

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
Az együttes fenntartója Csíkszereda Városháza.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro