2017. JÚNIUS 4. Negyedévszázad negyedéve Díjnyertes filmünk a Duna Televízióban
Június 4-én, Pünkösd vasárnapján délután 2.25-kor (3.25 közép-európai idő szerint) a Duna Televízió bemutatja a Negyedévszázad negyedéve című, a társulatunk színpadi és színfalak mögötti életéről, hétköz- és ünnepnapjairól készült filmet.

2017. JÚNIUS 3. Pünkösd a Hargita Együttessel
Évente egyszer, Pünkösdre, Csíkszereda népessége megsokszorozódik. Zarándokok ezrei érkeznek a csíksomlyói pünkösdi búcsúra. Sokan közülükelőször látogatnak ide, rácsodálkoznak a sok szépségre, amit mi megszokásból talán már észre sem veszünk. Azonban tudjuk: fontos számunkra, hogy a látogatók jó hírét vigyék szűkebb pátriánknak, és mi sem szolgálhatja ezt jobban, mint kulturális értékeink felmutatása.
Idén június 3-án este 8 órakor, a Csíki Moziban ünnepi előadáson lép fel a Hargita Együttes „Táncoljatok - táncosok a táncról” című műsorával, amelyben táncosok vallanak a táncról, a táncos létről.
2017. MÁJUS 30-án Ludas Matyi Gyergyóalfaluban
Május 30-án, kedden délben 12 órakor Gyergyóalfaluban lép színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
2017. MÁJUS 18-án Táncoljatok Budapesten, a Várkert Bazárban
A Határtalan táncfőváros – Határon túli hivatásos néptáncegyüttesek fesztiválja zárónapján, május 18-án, csütörtökön Táncoljatok – táncosok a táncról című műsorunkat mutatjuk be Budapesten, a Várkert Bazárban, este 8.30-tól.

2017. MÁJUS 12-én III. Székely Fesztivál Budapest, Millenáris Park
A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Székely Fesztivál első napjának vendége lesz a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 2017. május 12-én pénteken. Az egész napos színes program során többször is színpadra lépnek az együttes táncosai, valamint az őket kísérő Mihó Attila és zenekara. A Székely Fesztivál programsorozata az együttes 11 napos Magyarországot, Kárpátalját és Máramarost érintő turnéjának első állomását is jelenti. A turné létrejöttét Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

2017. MÁJUS 12-22. Tavaszi turné határokon át
Sokéves szokás szerint ismét hosszú turnéra indul társulatunk, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
A turné első napján, május 12., pénteken, a csapat egész napos programmal vesz részt a III. Székely Fesztiválon, Budapesten, a Millenáris Parkban.
Ezután tíz napon át, tíz alkalommal élvezheti a közönség Táncoljatok – táncosok a táncról című műsorunkat. A körút hét magyarországi helyszínt ölel fel, amit két előadás követ Kárpátalján. Végül hazaúton Máramarosszigeten lép fel a társaság.

2017. MÁJUS 6-án Fellépés Konstancán
A szervezők meghívására, május 6-án, szombaton Konstancán lép fel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes „Az év embere 2016-ban a Haditengerészetben” gálán. Az este 6 órakor kezdődő rendezvényen a társulat részletet mutat be a Táncoljatok – táncosok a táncról című műsorból.
2017. MÁJUS 3-án Ludas Matyi Csíkszentkirályon
Május 3-án, szerdán Csíkszentkirályon lép fel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A társulat a csíkszeredai hármas bemutató után a szentkirályiak előtt lép színpadra a Ludas Matyi feldolgozással délelőtt 10.30-kor.
... ...
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro