Prima reprezentaţie: 3 august 2013 (Zilele oraşului);
Premiera oficială: 24 septembrie 2013.
Regizor: Szilveszter Kelemen Co-realizatori: Böjte Róbert és Kósa Gabriella

În cadrul unui turneu transilvănean, piesa lui József Nyírő "Julieta, frumoasa fecioară", bazată pe binecunoscuta baladă, a avut premiera la Miercurea Ciuc  în august 1933, în urmă cu optzeci de ani. Muzica a fost compusă de Károly Keresztes, iar decorurile au fost proiectate de Rezső Haáz.

Julieta, frumoasa fecioară de Ansamblul Harghita

Pentru a marca această aniversare, balada Nyírő este adaptată de Ansamblul Folcloric Naţional Secuiesc Harghita într-un nou program.

Compania a folosit resurse interne pentru a pune în scenă piesa. Regia a fost realizată de Szilveszter Kelemen şi de doi dintre colegii săi, Gabriella Kősa şi Robert Böjte, toţi trei dansatori ai ansamblului. Este o iniţiativă îndrăzneaţă din partea lor, deoarece este pentru prima dată când lucrează cu un ansamblu profesionist în această calitate.

Interpretarea lor este practic o creaţie complet nouă, un experiment de teatru-dans. În unele cazuri, se folosesc de dans, în altele de teatru mut pentru a ghida publicul prin poveste. Aceste elemente sunt folosite pentru a combina frumoasele dansuri secuieşti, de la Küküllőmenti până la dansurile Felcsik, care sunt interpretate la standardul înalt cu care este obişnuită trupa de dans a ansamblului.

Spectacolul a fost susţinut de orchestra Heveder.

Ansamblul Harghita a prezentat în premieră noua producţie, realizată la propunerea mentorului instituţiei, sâmbătă, 3 august, în cadrul Zilelor Oraşului Miercurea Ciuc 

József Rangyák
Septembrie 2013
T: Demeter Arnold
<< Înapoi
Galerii
Căutare rapidă
Urmăriţi-ne spectacolele
Achiziţionarea de bilete online
bileta.ro