VÁNDORÚTON
OTTHONRÓL HAZA

Ősbemutató: 2013. május 14.
Rendező-koreográfus: Szűcs Gábor Alkotótárs: Szűcsné Urbán Mária

Elődeinkkel és utódainkkal mind egyek vagyunk, részei az Életnek, e nagy körforgásnak amiben születés és enyészet természetes rendben követik egymást. A természet érzéktelen, mi töltjük meg érzelmekkel: örömmel és bánattal, kacajjal, könnyekkel ... és az élet megy tovább. Közben járjuk az utakat, keressük helyünket a világban.

Mindannyian elgondolkodunk néha az életen, az élet értelmén, örök téma ez a művészet minden ágában. Ezt tapogatja le, járja körül Szűcs Gábor rendező-koreográfus is a Hargita Együttes Vándorúton című új műsorában, megállva egy táncra életünk egy-egy kulcspontjánál a születéstől a halálig. Vagy inkább az újraszületésig.

Velünk, bennünk él kultúránk. Örököljük, gyarapítjuk és átörökítjük utódainknak.

A műsor folyamán különböző tájegységeink táncai elevenednek meg a színpadon. Felcsík, Jászság, Nyírség, Szilágyság, Kalotaszeg, Bonchida, Mezőkölpény, Vajdaszentivány sorakoznak egymás után. Különbözünk, mégis oly hasonlóak vagyunk. Hasonlóak érzéseink és gondolataink, és bár szokásaink, táncaink részleteikben néha nagyon is különböznek, mégis felismerjük őket mieinknek, egyformán részei közös örökségünknek.

Ez a műsor úgy szórakoztat, hogy közben gondolkodásra sarkall.

A május 14-i, keddi ősbemutatót egy második előadás követi május 18-án, Pünkösd szombatján, mindkettő este 7 órától.

Rangyák József
2013. május

<< Vissza
Galériák
Videók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro