Amint az utóbbi években rendszeresen, Pünkösd hetében Csíkszeredában összegyűlnek a hagyományokat szeretően őrző gyerekek és ifjak feltárni a világnak értékeinket, és egymásnak azt, amit újabban tanultak. Idén május 25-én találkoznak délután 1 órakor, terv szerint a Megyeháza előtt, kedvezőtlen idő esetében a Városi Művelődési Házban.

A huszonegyedik Csürdöngölő szervezője, az András Alapítvány és házigazdája, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes igyekeznek ezuttal is minden csoportnak lehetőséget biztosítani a megmutatkozásra, hiszen mi jogosan lehetünk büszkék mindannyiukra, nekik pedig, a gyerekeknek és ifjaknak szükségük van a visszaigazolásra, a tudat erősítésére, hogy amit tesznek, az érték, és hogy ezért megérdemlik a megbecsülést.

A rendezvényen harminckét Hargita megyei csoport mutatkozik be, illetve a gyerekek próbára tehetik ügyességüket a hagyományos mesterségekben a Székelyföld napok rendezvénysorozat részeként szervezett Hagyományos kézművesvásár és könyvvásár keretében.

Csíkszereda lakossága Pünkösd napjára minden évben megkétszereződik. A somlyói búcsú a legjobb alkalom megmutatnunk a világnak erőnket és életképességünket. Van múltunk és van jövőnk, mert vannak gyerekeink és ifjaink akik ismerik és ápolják a hagyományokat.

A rendezvény társszervezői Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ, támogatója a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro