1997-ben a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes egy olyan rendezvényt indított útra, melynek célja Erdély élő népzenéjének ápolása, felgyűjtése és továbbadása.

Az ERDÉLYI PRÍMÁSOK TALÁLKOZÓJA idén 13. alkalommal ad lehetőséget zenei hagyományaink csíkszeredai vagy az éppen városunkban tartozkodó kedvelőinek, hogy élvezhessék a népi muzsikát november 18-án és 19-én, a Városi Művelődési Házban.

A 19,00 órakor kezdődő csütörtök esti gálaműsorban Felcsíkról Antal Csanád és Antal Adorján, Gyimesből Antal Tibor és Timár Viktor lépnek fel, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia népzene tanszékének növendékei és tanárai bizonyitják újra, hogy tanult zenészek által is hitelesen előadható a hamisítatlan népzene.

Az est csúcspontja a szászcsávási cigányzenekar. A koncertet „mindenkori hargitások” zenekara zárja. A már szokásos táncház 20,30-kor kezdődik.

Pénteken 19,00 órakor a táncházas bandák középgenerációjának mára már jó nevet szerzett Üsztürü koncertezik, és 21,00 órától a talpalávalót húzza a rendezvényt záró táncházban.

A belépés díjtalan.

Szervező a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, fenntartója Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata, támogatók a Szülőföld Alap és a Communitas Alapítvány.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro