A hagyományos Katalin napi bálok a legjobb alkalmat nyújtják az idei második, összesen huszadik Csűrdöngölő, gyermek és ifjúsági néptánc találkozó megtartására.

Húsz. Aki benne él a sodrásban, annak szinte hihetetlen, mennyire gyorsan telnek az évek, sorjáznak az események. A huszadik egy lassan hagyománnyá váló rendezvény életében kellő alkalom a számvetésre, az elért célok és a be nem váltott álmok mérlegelésére, a jövőre kitűzendő tervek, elérendő és elérhető reális elvárások megfogalmazására.

A 20. Csürdöngölő november 25-én a csíkszeredai Városi Művelődési Házban délelőtt 11 órakor szakmai megbeszéléssel kezdődik, amelyen oktatók, szervezők és támogatók értékelik ki a múltat és tervezik a jövőt. Az amúgy is mindig ünnep értékű rendezvényt a szervezők szeretnék most ha lehet még ünnepélyesebbé tenni. Ezt szolgálja a tervezett kiállítás az elmúlt évek fotóiból, illetve vetítés az elkészült filmekből.

Az esemény este Katalin-bálnak beillő táncházzal zárul, amin nem csak a sok táncos gyerek és ifjú, de hagyományainkat tisztelő, azok éltetésének szükségességét valló minden érdeklődő, akár jövóbeli társszevező, támogató is szívesen látott.

Szervező az András Alapítvány és Hargita Megye Tanácsa, házigazda a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

Az eseményt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro