Ahogy az már hagyománnyá vált, elődeink táncainak, dalainak, hagyatékának legfiatalabb éltetői Pünkösd ünnepe előtt találkozhatnak, idén május 16-án, csütörtökön. A táncosok ezres nagyságrendben gyűlnek össze egy nagy seregszemlére a megyeháza előtti felújított téren, a legapróbbaktól a már szinte felnőttkorúakig, megmutatni országnak-világnak, de leginkább egymásnak legjobb tudományukat.

Buzdító sikerélmény számukra a közönség szeretete, ösztönző kihívás egymás fellépésének megtekintése ... és gyakran azok, akik ma még csak nézők, a gyerekek, fiatalok beállnak maguk is jövőre egy csoportba, a felnőttek elviszik gyerekeiket táncolni. Így lesznek, leszünk egyre többen.

Az idei találkozó újdonsága, hogy a fellépések egész ideje alatt a Megyei Tanács épületének két termében folyamatosan lesz táncház és tánctanítás.

A rendezvényt a Hargita Együttes előadása zárja. A már több, mint ötvenszer sikeresen bemutatott János vitéz, avagy a hős gyönyörűséges utazása és csodálatos megérkezése című műsort láthatja újra a közönség, ezuttal úgy, hogy a záró tündértáncba bekapcsolódnak a Csürdöngölő fiatal táncosai is.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

A találkozó főszervezője az András Alapítvány, támogatói és társszervezői: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Erőforrás Minisztériuma.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro