Csíkszereda művelődési életéről beszélve lassan akár azt is mondhatnánk: ha november, akkor Erdélyi Prímások Találkozója. Már több éve novemberben, idén 14-én és 15-én, a sorban tizenhatodikszor szervezi meg a Hargita Együttes a rangos eseményt amit egyformán vár a szakma és a művelődve szórakozni vágyó közönség.

Az idei találkozó újdonsága, hogy szakemberek bevonásával megkíséreljük interaktívvá tenni a színpadi előadásokat is.

14-én, csütörtökön este a műsort Agócs Gergely folklorista, előadóművész vezeti. A 7 órakor kezdődő előadás folyamán a Fölszállott a páva vetélkedőnek hangszeres és énekes szólistái lépnek színpadra. A közönségnek lehetősége nyílik különböző tájegységek hitelesen előadott zenéjét meghallgatni, és megismerni néhány jellegzetes hangszert is. Az est közönségtalálkozóval folytatódik, amit 10 órakor táncház követ.

15-én, pénteken, szintén este 7 órától az adatközlők zenészek lépnek színpadra. Dr. Pávai István nepzenekutató –akit a csíkszeredai közönség leginkább a Barozda együttes alapítótagjaként ismer–, lesz a színpadi előadás házigazdája: ismerteti a tájegységek jellegzetességeit, bemutatja a fellépő zenészeket, illetve elbeszélget velük mindannyiunk okulására.

A rendezvényt a szokáshoz híven nagyszabású táncház zárja.

Rangyák József

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro