Május 15-én, csütörtökön este 7 órakor Székelyudvarhelyen, a Tavaszi Táncszemle keretében Madéfalvi veszedelem című műsorával lép színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

A Siculicidiumnak, a székelyek kegyetlen madéfalvi mészárlásának idén, január 7-én volt a 250. évfordulőja. A véres történelmi eseménynek és áldozatainak emlékére készítette műsorát a Hargita Együttes.

Az új táncjáték rendezője Kelemen Szilveszter, az együttes táncosa, aki korábban egyszer már bizonyította rátermettségét a feladatra egy korábbi műsor, a Júlia szép leány rendezésével.

A cselekmény végigfut a történet szálán, majd igyekszik érzékeltetni a túlélők sorsát, azokét, akik helyben maradtak, és az elvándorlókét, az elcsángálókét is. Bevallása szerint a rendező gondolati és érzelmi síkon is megkísérli az események és következményeik vizsgálatát napjainkig. Szorongások sora fogalmazódik meg. Végül felvet egy utolsó kérdést: vajon ma, az utódokra is les valamilyen veszedelem?

A koreográfiával szintén az együttes táncosai, Ábrahám Róbert, Kósa Gabriella, Péter László és Szabó László segítették a rendezőt a műsor összeállításában.

Énekével közreműködik Györfi Erzsébet.

A május 12-16. között zajló Tavaszi Táncszemlén még részt vesznek sepsiszentgyörgyről a Háromszék Táncegyüttes és az M Stúdió, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve a házigazda Udvarhely Néptáncműhely.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro