A csíkszeredai Városi Művelődési Házban, november 27-én, csütörtökön este 6 órától idén, 2014-ben is lesz őszi CSŰRDÖNGÖLŐ, ahol a néptáncos fiatalok találkozhatnak, advent előtt még egyet bálozhatnak.

A rendezvény résztvevőinek alkalmuk lesz előbb a Pannon-Folk Társulat Üzenet haza című műsorát megtekinteni, amelyben Kovács Norbert „Cimbi” is táncol, aki a néptáncszakmában elismert táncos, oktató, szervező, és aki a Hargita Együttessel is alkotott már. Az előadást követően a fiatalok vehetik át a néptáncot és a szórakoztató vetélkedőkkel színesített táncházban megmutathatják hogyan tudnak a néptánc nyelvén igényesen szórakozni, népviseletükkel a közösséghez való tartozást megerősíteni, hagyományápolást művelni.

A táncos mulatságot megrendezésében a mindenkori szervező András Alapítvány mellett részt vesz a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a Csíki Diáktanácsok Egyesülete és a Hargita Megyei Magyar Diáktanácsok Egyesülete is. A 26. Csűrdöngölőt a Communitas Alapítvány támogatja, házigazdája mint mindig a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro