A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes hivatásos fennállásának huszonötödik évében a Tánc Világnapja alkalmából, Iochom Zsolt fotókiállításának pénteki megnyitója után további két eseményt szervez.

Április 27-én, hétfőn az együttes táncosai és a Zugtáncosok a közelgő Nemzetközi táncnap jegyében várják az érdeklődőket. Találkozás este 7 órakor a Megyeháza galériában, ahol énektanítással kezdődik az est, ezt követően a Városi Művelődési Házban tánctanításon vehetnek részt. A rendezvényt közös ünnepi táncmulatság zárja.

Örömünkre szolgálna, ha az eseményre minél többen jönnének népviseletben.

A Tánc Világnapján, április 29-én, szerdán nyílt napot tartunk minden tánckedvelő számára. A program reggel 9 órakor kezdődik bemelegítővel. A továbbiakban a látogatók belekóstolhatnak az együttes egy munkanapjába, betekinthetnek a kulisszák mőgé, bekapcsolódhatnak a munkába.

A csoportok és az egyéni jelentkezők részvételi szándékukat szíveskedjenek a 0744-880778 telefonszámon jelezni.

Mindkét esemény része a 25 éves Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes ünnepi rendezvénysorozatnak.

***

Április 29-én van a Nemzetközi táncnap avagy A Tánc Világnapja. 1982. évi bevezetése óta az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak égisze alatt minden évben ezen a napon ünnepli az emberiség kultúrájának egyik legősibb és legösszetettebb (ön)kifejezési megnyilvánulását: a táncot.

Az ünnep célja a tánc népszerűsítése, fontosságának tudatosítása, valamint az, hogy ösztönözzék a kormányokat, hogy támogassák a tánckultúrát és szenteljenek a táncnak a jelentőségét, megillető minél nagyobb teret az oktatási rendszerben az alapfokú iskolától az egyetemig.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro