Május 21-én, a Pünkösd előtti csütörtökön ismét a gyermekek és ifjak veszik birtokba, töltik meg színnel és derűs jókedvvel Csíkszereda főterét.

A szervezők (a rendezvényt egykor kezdeményező András Alapítvány, továbbá a később csatlakozó Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megyei Kulturális Központ), valamint örökös házigazdaként az idén 25 éves Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, ismét megteremtjük az alkalmat a táncos, énekes, zenész gyerekeknek és ifjaknak a találkozásra, a megmutatkozásra, a közös örömünnepre, aminek keretében népi kultúránk 1200-1500 fiatal képviselője ismét felléphet egymás előtt, játszhat, táncolhat, mulathat közösen, miközben hírdetheti a világnak a fiatal nemzedékek hagyománytiszteletből sarjadó erejét.

Érdemes felülkerekednünk a számok és a nagyszerű látvány bűvöletén. A Csűrdöngölő sokkal több egy fesztiválnál. Ez a rendezvény kapcsolat és közösségépítő gépezet, ami alakítja egész Csík jelenét, és meghatározza jövőjét. Amikor ezt a csodálatos fiatal sereget nézik, erre is gondolniuk kellene gyönyörködtükben a csíkiaknak és a Pünkösdre érkezett zarándokonak.

A rendezvényt idén is támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap.

<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro