A fenti címmel inspirációk és hagyományos népviseletek bemutatója lesz november 27-én, pénteken, 18.00 órakor a Csíkszeredai Városi Művelődési Házban.

 

Három megközelítéssel mutatjuk be a népviseletet:

Furik Rita koreográfus-rendező, viselet és jelmeztervező a Háromszék Táncegyüttesnek készített népviselet ihletésű jelmezeket. Kiváló alkotásait örömmel tárjuk a közönség elé.

Egyre több igényes népviseletet tartunk számon környezetünkben, némelyek odaadó munkával lettek felújítva, kiegészítve. Tulajdonosaik érdeme, hogy ezeket is megmutathatjuk.

Modern szemlélettel, a népviseletek egyes darabjait használva, mai, hordható, játékos összeállítással adunk ötletet alkalmi öltözetekre.

Az András Alapítvány évek óta kiemelt figyelmet szentel a népviseletnek, ennek egyik dédelgetett programja a népviseletvarró foglalkozás, illetve a mintaértékű népviseletdarabok elkészítése és gyűjtemény kialakítása.

Ezzel a bemutatóval a népviseletek szépségére, különbözőségükre, örökérvényűségére kíván rámutatni.

A bemutató az idén 25 éves Hargita Nemzeti Székely Nép Együttes ünnepségsorozatához tartozik. E rendhagyó esemény közreműködésükkel jön létre.

A bemutatót György Katalin rendezi színpadra.

Támogató Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont által. Belépés díjtalan.

Az eseményt a méltán híres Csűrdöngölő néptánctalálkozó követi, amelyet az András Alapítvány ezennel 28. alakalommal szervez.

<< Vissza
Videók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro