A hivatásos együttesek találkozóját az az igény szülte, hogy a társulatok tagjai, vezetői azon túl, hogy egy esemény keretében betekintést kapjanak a többiek munkájába, szakmai megbeszéléseken, vitákon találkozhassanak mindannyian. Korábban is követték egymás munkáját, megnézték egymás műsorait, lehetőségeik szerint segítettek egymásnak, véleményezték, bírálták egymást, de arra, hogy egy időben lehessenek egy helyen, egy merően új alkalmat kellett kitalálni. A rendezvényt először 2000-ben sikerült tető alá hozni.
2008-at írtunk, amikor legutóbb a Hargita Együttes szervezte a találkozót, amit akkor Magyarország köztársasági elnöke is megtisztelt jelenlétével. 2014-ben tizedik alkalommal tartja meg mára már hagyományossá vált találkozóját az öt erdélyi hivatásos együttes, aminek idén ismét a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes lesz házigazdája.
A rendezvény négy napig tart, október 16-tól 19-ig. Az első napon, csütörtökön este egy, majd pénteken és szombaton két-két társulat lép színpadra, végül 19-én, vasárnap este a társulatok közös gálaműsorral állnak a közönség elé. Pénteken és szombaton nap közben szakmai megbeszélések zajlanak és meghívott szakemberek tartanak előadásokat. Vasárnap délelőtt történik meg a rendezvény kiértékelő megbeszélése.
Pénteken és szombaton este nyilvános táncház zárja a napot.

Rangyák József
<< Vissza
Galériák
Reflexiók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro