Telnek az évek, nőnek a gyerekek, eddig a tényszerű közhely, mert ami következik, az örömhír: örömmel vehetjük tudomásul, hogy mindig van utánpótlás, méghozzá évről évre több. Az évente többnyire kétszer, de mindenképpen legalább egyszer megszervezett Csűrdöngölő elérkezett a harmincadik találkozáshoz.
Azok, akik az elsőkön még kisgyerekként vettek részt, maholnap saját gyerekeiket kísérik el Csíkszereda főterére a nagy seregszemlére. Nincsenek pontos adataink, de közel kétezerre (igen, 2000) becsülhető Csíkszeredában és a csíki településeken együttesekben és tánccsoportokban táncoló gyerekek és fiatalok száma. Ma már az jelent feladatot a szervezőnek, hogy a rendezvény őrizze meg frissességét, ugyanakkor a minőségi ugrást kell elősegítenünk, egyaránt a fellépéseken, és méginkább a csoportok felkészítésében, oktatásában. Új célokat kell fogalmaznunk, új mércét kell felállítanunk önmagunknak, mindannyiunknak.
Az András Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Együttes idén is, mint mindeddig, igyekszünk pergő, szórakoztató, élvezetes programot rendezni mind a részvevők, mind a nézők számára. Gyermeknapon, június elsején, csütörtökön színnel és kacajjal, népviseletekkel és őszinte vídámsággal telik fel újra a Szabadság tér, és hátha a nap is ránk mosolyog.

A rendezvényt gyermekrajz és fotókiállítás is gazdagítja.

Tervezett program

11.00 óra MEGNYITÓ
11.10 részvevő csoportok fellépései (1. rész)
14.00 köszöntő beszédek
14.20 közös játék és tánc a téren, közös fotó
15.00 részvevő csoportok fellépései (2. rész)
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro