Ezer Székely Leány Napi
NÉPVISELETMUSTRA - 2017
felhívása

Az idei népviseletmustrát a családi, rokoni, baráti kapcsolatok köré hirdetjük.
Az elmúlt években nagyon jó útra terelődött a népviseletek milyensége, egyre több és változatosabb székely népviseletet láthattunk, vehettünk számba. Előkerültek régi darabok, valamint igényes munkával elkészített újak és felújítottak.
Idén örömmel vennénk, ha ezt a szemléletet tartva – mármint kiváló népviselettel rendelkező - családok jelentkeznének a mustrára, legideálisabb esetben 3-4, esetleg 5 generációt átölelő időtlenséget örökíthetnénk meg...
Tudva azt, hogy a távolabbról érkezők ritkábban tudnak nagyobb családdal jönni, ezért a népviselet mustrát kiterjesztenénk a rokoni, baráti csoportokra is. Nem kizáró ok természetesen az sem, ha valaki nem tud csoporthoz csatlakozni, az egyedi, szép népviseleteket önállóan is bevesszük a mustrába.
A 2017-es népviseletmustrán szempontok tehát: a minél nagyobb család és több generáció együttes jelenléte, a rokonság vagy barátság mentén kialakult csoportok, amelynek alapot jelent természetesen az értékes népviselet.
A csíksomlyói nyeregben az Ezer Székely Leány Napja rendezvényen, július 1-én 12:30 – 15.30 között kerül sor a népviselet mustrára, a regisztrációs sátorral szemben lévő sátorban. A kiértékelőt pedig, 17 órakor tartjuk.
Várjuk szeretettel és izgalommal az ünnepre öltözött családokat, csoportokat!

Hargita Együttes
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro