ERDÉLYI MAGYAR HIVATÁSOS NÉPTÁNCEGYÜTTESEK TALÁLKOZÓJA
Nagyváradon a 13. seregszemle
2017. október 12-15.

Idén Nagyváradon találkozik az öt erdályi hivatásos együttes éves szakmai összejövetelére, az Erdályi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozójára. Az október 12-15. időszakban lezajló rendezvény színes programot ígér a nézőknek is.
A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes oktőber 14-én délelőtt 11 órától sikeres mesés táncjátékát, a Pöttöm Palkót mutatja be a nagyváradi közönségnek, számítva első sorban a gyerekek jelenlétére, együttműködésére. A legkisebb fiú kalandos története, amelynek végére a főhős eléri áhított vágyát: a többiek tiszteletét, valódi gyermekműsor, igazi mese, igazi gyerekeknek, akik az előadás közben nézőkből maguk is szereplőkké válhatnak.
Főszerepben vendégelőadó Antal Adorján, a Fölszállott a páva 2015-ös szóló és páros tánc kategóriagyőztese. Rendező-koreográfus Ivácson László, dramaturg Fazakas Misi, zenei szerkesztő Fazakas Levente.
Október 15-én, a közös gálaműsoron, a csíkszeredai társulat részletet mutat be Hegyen innen – hegyen túl című műsorából. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ez előadáson közreműködik Mihó Attila és zenésztársai.
<< Vissza
Reflexiók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro