LEGKÖZELEBBI NAGYRENDEZVÉNYÜNK
31. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
2018. MÁJUS 17.

„Süss fel nap, fényes nap …” szólnak a gyermekdal bizakodóan bíztató sorai.
Ha daluk meghallgatásra talál, remélhetjük, hogy 2018. május 17-én verőfényes, szelid széllel cirogató napra virradunk, mert amint már több éve, a Pünkösd előtti csütörtökön gyűlnek össze Csíkszereda főterére a táncos gyermekek és ifjak a 31. Csűrdöngölőre.
A rendezvény, ami kezdetben néhány lelkes oktató néptáncos gyermekcsoportjait hivta meg egy találkozóra leginkább azért, hogy megismerhessék egymást, azért, hogy hitet, erőt merítsenek egymástól, mára mozgalommá nőtt. Kétezres nagyságrendről beszélünk, amikor a Csíkszeredában és tágabb környékén, a csíki falvakban működő néptánccsoportok tagjairól esik szó. A Csűrdöngölők közel két évtizede alatt gyarapodott az oktatók –legtöbb esetben a Hargita Együttes táncosai– hozzáértése is, így évről évre egyre több színvonalas fellépés, hiteles előadás sorakozik fel a rendezvényen.
Az összetartozás tudatával büszkén felöltött népviseletek színes, jókedvtől zsibongó örvényének lehetnek tanúi mindazok, akik akár csupán rövid időre is megtorpannak május 17-én Szabadság téren.
A szervezők: az András Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Együttes.

TERVEZETT PROGRAM
11:00 – 11:05 András Mihály igazgató megnyitó beszéde 
11:05 – 15:00 Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fellépése 1. rész
15:00 –15:45 Hargita Megye Tanácsának és Csíkszereda Megyei Jogú Város képviselőinek beszéde, Hargita Együttes táncjátéka, közös tánc, közös fotózás
15:45 – 17:30 Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fellépése 2. rész
<< Vissza
Reflexiók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro