Találkozzunk november 13. és 16. között a szervező Hargita Együttes székhelyén, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban!

A kerek számok összegzésre ösztönöznek. Így volt ez a 2017-ben huszadikra kerekedett prímásralálkozókkal is. Jó volt emlékezni az első év két teljes napot betöltő adarközlőire, hagyományőrző nagymestereire, a nem teljesen szakszerű, de annál lelkesebb gyűjtésre, a színpadi előadásokon az ismeretlenre rácsodálkozó nézők seregére.

Húsz év alkalmazkodó útkeresése következett: alkalmazkodás a lehetőségekhez, a keretekhez, igyekezet a közönség okos felzárkoztatására. Változtak az idők, változtak az igények. Voltak hullámvölgyek, és tanulságaik minden alkalommal hasznos tapasztalattá nemesedtek a továbbiakban. Közben az élet rendje meggyérítette a nagy öregek sorait. Keserű megtorpanásra kényszerítő mindazok neve, akiket azóta magához szólított az Égi banda. De nem tűntek el nyomtalan. Kincset érő hagyatékot bíztak örököseikre, követőikre. A mai prímástalálkozókon tudásuk adta jogon szerepelnek a fiatalok mintegy vigaszul és bíztatásképpen a jövőt illetően.

Úgy tűnik, a huszadik találkozóra sikerült megtalálni a rendezvénynek a legkedvezőbb szerkezetét. Szándékaink szerint ezt ismételné meg a 2018-as huszonegyedik találkozó november 13-tól 16-ig, négy napba sűrítve a minden érdeklődő számára nyitott mesterkurzusokat, szakmai megbeszéléseket, stúdiófelvételek készítését, valamint a nagyközönség számára a hagyományörző zenészek Pávai István népzenekutató rendhagyó kalauzolásával zenei tájainkat bebarangoló gálaműsorát, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének koncertjét, és természetesen a szokásos táncházakat.
<< Vissza
Galériák
Kövesse fellépéseinket