2018. MÁRCIUS 15.
Hegyen innen - hegyen túl
Csíkszeredában

Idén is ünnepi előadással készül a Hargita Együttes március 15-re, a nagyérdemű este 7 órától nézheti meg a Hegyen innen-hegyen túl című műsort Csíkszeredában a Városi Művelődési Házban.
„A Hegyen innen - hegyen túl lehetne Hargita Nemzeti székely Népi Együttes emblematikus műsora, de mindenképpen egy a társulat sikeres és értékes termékeiből. Az együttes két kiváló szólótáncosa, Antal Zsolt és Péter László álmodták meg, állították össze. Sajátossága, hogy két szomszédos és jórészt összefüggő, mégis olyannyira különböző tájegység, Felcsík és Gyimes énekelt, táncolt örökségét mutatja be, állítja egymás mellé, lehetőséget adva a nézőnek, hogy felfedezze azt a sok rejtett közös vonást amit kevesen tudnak.
Felcsík és Gyimes ... a mieink, itt élünk és a közelség, a megszokás hajlamossá tesz arra, hogy megfeledkezzünk azokról az értékekről, amelyeket még mindig éltetnek.
A Hegyen innen – hegyen túl bár csak két, térben és jellegzetességeiben közeli tájegység anyagát mutatja be, azt sem merítheti ki teljesen a még élvezhető időtartam kereteibe szorítva.
A Hargita Együttes táncosai magabiztosan, őszintén, belülről fakadóan mozognak, sallangmentesen, hiszen sajátjuk. Többségük beleszületett, ebből a környezetből cseperedett, nőtt fel, a vérében van. Érzi, átérzi, mert részt vett a közösség életének minden rezdülésében. Ma is járnak erdőlni, kaszálni, szénát takarni, részt vesznek a közösség hétköznapi életében. Az ők tolmácsolásában, a Hargita Együttes előadásában ismerheti meg leghűbben a közönség akár Erdélyben, akár Magyarországon, vagy bárhol a világon ezt a hagyatékot legautentikusabb formájában. Ugyanakkor a két közösséget is közelebb hozhatja egymáshoz, a különbözőségek fölé helyezve hasonlóságaikat.” - írta Rangyák József a műsor felújításakor.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro