2019. JÚLIUS 5.
Székely Népviselet Napja

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes két évvel ezelőtt hagyományt teremtett, amelyet idén is folytatni szeretne, így az Ezer Székely Leány napját megelőzően, idén is lesz Székely Népviselet Napja.

Ezen kezdeményezés arra ösztönöz minden székelyföldi (és nem csak!) népviselettel rendelkezőt, hogy július 5-én, pénteken, öltse magára viseletét vagy viseletének valamely darabját, és így induljon munkahelyére, ügyeket intézni vagy akár bevásárolni. Egymást bíztatva népviseletben keljünk útra, rávilágítva arra, hogy öröklött népi kultúránk él és helye van mai világunkban is. Kiváló alkalom a környezetünkben élő embertársainkkal a szülőfalujukról, családjaik viseletéről szót ejtenünk. Július 5-én legyen viseletünk a beszédtéma, az összekacsintás tárgya, az egymás és kultúránk iránti tisztelet kifejezése, legyen viseletünk a vértünk, mely megvédi a kultúránkat, amelyet szívünkben hordozunk!

Egyben hangolódjunk és készüljünk közösen az Ezer Székely Leány Napjára: pénteken 19.00 órától a Szabadság téren felállított szabadtéri színpadon a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttessel, a hajdúnánási Cifraszűr Néptánc Egyesülettel, a Tolna megyei Egyesített Bukovinai Székely Népdalkörrel illetve a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttessel - lehetőség szerint akár székely viseletben - lehet hangolódni a másnapi közös énekre, táncra és jókedvre. 

A Székely Népviselet Napján készült fényképeket várjuk a hargitaneptanc@gmail.com e-mail címre, illetve az Együttes Facebook oldalára privát üzenetként. A fotókat megosztjuk az együttes Facebook oldalán: https://www.facebook.com/hargitaegyuttes/ 

Kérjük, vegye fel a népviseletét és népszerűsítse a Székely Népviselet Napját, munkatársai, ismerősei és barátai körében!
<< Vissza
Galériák
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro