2019. OKTÓBER 29.
Tímár Sára lemezbemutató koncert
Csíkszeredában

Tímár Sára, a Sebő együttessel is szorosan együttműködő Junior Prima Díjas magyarországi előadóművész lemezbemutató koncertjével ünneplik Csíkszeredában a reformáció 502. évfordulóját.

A Református HÁLAÉNEK népzenével című lemezt a Csíki Mozi épületében október 29-én, kedden 19 órai kezdettel mutatják be.

Közreműködik:
Bolya Mátyás – koboz, citera
Fekete Márton – brácsa
Kalász Máté – hegedű
Lelkes András – bőgő
Solymosi Vince – cimbalom

Jegyeket egységesen 15 lejért vásárolhatnak a Csíki Mozi jegypénztárában vagy a bilete.ro oldalon: https://www.bilete.ro/reformatus-halaenek-nepzenevel-timar-sara-lemezbemutatoja/

„Református családban nőttem fel, számos felmenőm és rokonom lelkipásztor. Az egyházi dalok kisgyermekkorom óta az életem fontos részét képezik, hiszen születésem óta hallom és éneklem a zsoltárokat és dicséreteket. Ezek a dallamok nálunk az ünnepek és hétköznapok elengedhetetlen kellékei. Nyolc évig református gimnáziumba jártam, ahol szintén nagy hangsúlyt fektettek az egyházi dallamok közösségi megszólaltatására, a közös énekben elmondott imádságra. Különös érzés volt, amikor egy kalotaszegi gyülekezetben először hallottam idős embereket egyházi dalokat énekelni. Eltérően a másutt megszokott általános gyülekezeti gyakorlattól, a saját tájegységük népzenéjének előadásmódját emelték be a liturgikus gyakorlatba. A számomra oly jól ismert dallamokat a néphagyományból ismert díszítésekkel szólaltatták meg. Alig hittem el, amit hallok! Ezen az élményen felbuzdulva kezdtem el foglalkozni a lejegyzett és egységes, valamint a nép ajkán variálódott anyag összehasonlításával. Ezeket a zsoltárokat és dicséreteket a régi falusi közösségekben otthon és munka közben, az élet bármely időszakában énekelték. Korunk embere azonban az egyházi énekeket nem használja a templom falain kívül. Számomra e dallamok egyenértékűek a magyar népdalkinccsel! Minden vágyam, hogy ezek ismét részesei legyenek mindennapi életünknek. Remélem, hogy ez a néphagyományból merített új hangzás meghozza a kedvet minden hívő számára a szívből jövő énekes imádsághoz" – vallja Tímár Sára.
<< Vissza
Videók
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro