Találkozzunk november 13. és 15. között a szervező Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes székhelyén, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban!

Népi örökségünk feltárását, összegyűjtését szolgáló rendezvényünk az Erdélyi Prímások Találkozója. Évről évre lelkes közönség várja, ugyanakkor a szakmai körökben is elismert és számon tartott népzenei nagyrendezvény.

Az utóbbi években a találkozó keretében lehetőség nyílik hagyományőrző zenészekkel közösen elmélyülni egy-egy tájegység népzenéjében: népi hegedű, cimbalom, furulya és ének szakmai képzésen vehetnek részt az érdeklődők. A szakmai képzések a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék tanárainak szakmai vezetésével zajlanak.

A szakmai képzések nyitottak bárki számára, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, melyet 2019. november 12., kedd 16.00 óráig tehetnek meg. Jelentkezni lehet a 0040 266 371 362-es telefonszámon vagy a hargitaneptanc@gmail.com címen.

Programterv:
November 13., szerda, 14.30-17.30 óra - népi hangszeres, népi énekes szakmai képzés
November 13., szerda 18.00-19.30 - Lajtha László erdélyi népzenei gyűjtései Dr. Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék docensének előadása
November 14., csütörtök 19.00 óra - Erdélyi hagyományőrző zenészek gálaműsora
November 15., péntek 19.00 óra - Dédapáink székely zenéje, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatóinak gálaműsora

A két gálaműsort táncház követi a műsorokban fellépő zenekarok közreműködésével.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Belépő: felnőtteknek 20 lej; diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej.

A gálaműsorra jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában (Csíkszereda, Majláth Gusztáv Károly tér), vagy a www.bilete.ro oldalon lehet váltani. Az előadás megkezdése előtt egy órával a Városi Művelődési Házban (Temesvári sugárút 6.) áruljuk jegyeinket. Bármilyen kedvezményes jegy a Csíki Mozi jegypénztárában, vagy az előadás előtt egy órával a helyszínen váltható.

A Csíki Mozi jegypénztára nyitva tart hétköznapokon 10.00 és 17.00 óra között. Telefonszám: 0040 266 317 007.

A rendezvény szervezője: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Fenntartó: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A rendezvény társszervezője: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék.
Szakmai támogató: Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet, Zeneakadémia.
A rendezvény támogatói: Bethlen Gábor Alap, Kulissza kávézó, Halmos Béla Program, Nemzeti Kulturális Alap. 
 
<< Vissza
Galériák
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro