2020. Február 10.
Góbé farsang
Csíkszeredában


A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes - Góbé farsang című előadását mutatja be a csíkszeredai Városi Művelődési Házban.

2020.február 10-én hétfőn, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes - Góbé Farsang című előadását mutatja be a Városi Művelődési Házban.

Az előadást 17:30-tól tekinthetik meg az érdeklődők.
Jegyek elérhetőek a https://www.bilete.ro/g%C3%B3b%C3%A9-farsang/gobe-farsang-10-feb-2020/ oldalon.
Bármilyen kedvezményes jegy a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban váltható.

A téli ünnepkör bensőséges adventi szakaszát a farsangi tombolás ideje váltja fel. Ekkor – vízkereszt után - a világ tótágast áll, minden és mindenki átlényegül vagy kivetkőzik magából megidézve a kigúnyolásra, kifigurázásra érdemes jelenségeket. A népi hagyomány eleven, tovább él, a farsangi jelenetek a közelmúlt eseményeire válaszolnak, a közélet visszásságait is kipellengérezve.

A Hargita Együttes Góbé farsang című előadása bőven merít a néphagyomány téli szokásaiból, és saját szájíze szerint fűszerezve azokat kívánja bemutatni, hogy az ünnepek a lélek megtisztulásának, a szív megkönnyítésének lehetőségei.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro