2021.június 29.
Ki van a viselet mögött?
Antal István


Ő itt Antal István, 22 éves, Csíkszentkirályon van az otthona, de jelenleg Csíkszeredában lakik.
Másfél éve a Hargita Együttes tagja.
Isti így jellemzi önmagát: kitartó, barátságos, szeret dolgozni, tisztelettudó és alázatos.

Melyik a kedvenc gyerekkori emléked?
- Kedvenc gyerekkori emlékem nincs, de nagyon boldog voltam, amikor a barátaimmal kint játszhattam sötétedésig.

 Miért választottad a néptáncot hivatásodnak?
- A néptánc az én életemben nagyon meghatározó volt. 10 éves korom óta táncolok Csíkszentkirályon. A Vadrózsa Bimbocskák Együttesnél kezdtem el akkori tanítóimmal, Gábor Dénessel és Hozó Leventével. Nagyon nehéz döntés előtt álltam 8-adik osztályos koromban, mert fociztam is és táncoltam is, ezért kellett választanom a kettő közt. Akkor a labdarúgást választottam, mert akkor szűnt meg az akkori Vadrózsa Néptáncegyüttes. Majd újra indult Kelemen Szilveszter és Kósa Gabriella vezetésével, de kimaradt egy év nekem és az első előadáson csak néző lehettem. Azon az előadáson szinte sírtam, hogy nem lehetek én is fent a színpadon és eldöntöttem, hogy én táncolni szeretnék. Elég ügyesnek tartottak, mindenki rólam nézte a koreográfiát. Majd egyetemre iratkoztam, az iskola elvégzése után, de nem leltem örömömet abban, amit csináltam. 21 évesen döntöttem el, hogy én hivatásos táncos szeretnék lenni. 2020 januárjában táncost kerestek, és úgy gondoltam megpróbálom, bármi lesz küzdök azért, hogy a „Nagyok” között táncolhassak. Szeretem ezt a világot és amit képviselnek a néptáncosok.

Mi volt a legnagyobb szakmai sikered?
- A legnagyobb szakmai siker számomra az, hogy az egykori tanítóimmal lehetek együtt a színpadon.

Mi volt a legnehezebb döntés, amelyet meg kellett hoznod munkád során az elmúlt években?
- Mivel én másfél éve vagyok az Együttesnél nehéz döntésem nem volt még, talán ami ide tartozik, hogy elköltöztem otthonról és önálló lettem.

Hogyan képzeled el karriered: véleményed szerint hol fogsz tartani öt év múlva?
- Ha magam elé nézek, öt év alatt szeretnék nagyon sokat fejlődni, szeretném megtanulni, hogy hogyan adhatom tovább azt a tudást, amit megszerzek az idők során. Tánccsoportokban szeretnék tanítani és legalább egy-két koreográfiát készíteni a Hargita Együttesnek
.
 Mit csinálsz szabadidődben?
- Szabadidőmben elég sokat számítógépezek, mivel érdekel a technológia fejlődése. Elég sokat pihenek mivel fárasztó a munka és pihenés nélkül nem lehetne bírni. Filmeket, tánc anyagokat sorozatokat nézek, zenét hallgatok nagyon sokat. Ha otthon lehetek Csíkszentkirályon, akkor a két kutyámmal foglalkozok.

Ha választhatnál egyet a szuperhősök tulajdonságai közül, melyik lenne az, és miért?
- Véleményem szerint nem kell szuperhős erő. Szerintem egy anya szuperhős, aki megszüli gyermekét és felneveli őt. Egy apa, aki dolgozik reggeltől estig, hogy legyen mit megenni a családnak. Egy barát, aki meghallgat és segít, ha baj van. Egy segítő szó, egy mosoly, ami boldoggá teszi egy ember napját. Egy orvos, aki életet ment. Szerintem ennél több szupererőre nincs szükség.
<< Vissza
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro