FOTÓPÁLYÁZAT Ezer Székely Leány Napján
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes idén is fotópályázatot hirdet az Ezer Székely Leány Napján.
A tavalyi pályázatra igencsak sok kitűnő kép érkezett. A teljes válogatást az idei rendezvényen láthatják az ünnepség részvevői a somlyói nyeregben. Élve a szervező jogával, a zsűri által kiválasztott munkákat kiegészítettük néhány további képpel, amit látvány vagy tartalmi szempontból kihagyhatatlannak véltünk.

A pályázat nyitott mind a műkedvelő, mind a hivatásos fotósoknak.
2017. AUGUSZTUS 19. Ludas Matyi Kosteleken
Augusztus 19-én, szombaton este 8 órakor Kosteleken lép színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
2017. AUGUSZTUS 13. A magyar tánc évszázadaiból Táncgála Gyimesközéplokon
Augusztus 13-án, vasárnap délután 4.30-kor Gyimesközéplokon lép színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ közös programjának, a Néptánc Hargita Megyének keretében, a helyi polgármesteri hivatal együttműködésével.
2017. AUGUSZTUS 12. A magyar tánc évszázadaiból Táncgála Szentábrahámon
Augusztus 12-én, szombaton este 7 órakor Szentábrahámon lép színpadra a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ közös programjának, a Néptánc Hargita Megyének keretében, a helyi polgármesteri hivatal együttműködésével.
2017. AUGUSZTUS 5. Táncgála a csíkszeredai Városnapokon
A csíkszeredai Városnapokon idén augusztus 5-én, szombaton este 19.45-kor lép fel a Hargita Együttes a Szabadság téri nagyszínpadon.
Az együttes gálaműsort mutat be az ünneplő városlakoknak és vendégeiknek.
2017. AUGUSZTUS 4. Ludas Matyi Csíkkarcfalván
Augusztus 4-én, pénteken este 7 órától a Hargita Együttes Csíkkarcfalván tart előadást.
A társulat Ludas Matyi című műsorát mutatja be.
2017. AUGUSZTUS 3. Ludas Matyi Csíkszeredában
Augusztus 3-án, csütörtökön este 7 órakor az Erdélyi Háló Egyesület által szervezett Kárpát-medencei Tábor részvevői számára lép színpadra Csíkszeredában a Városi Művelődési Házban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
Ezer Székely Leány Napi NÉPVISELETMUSTRA - 2017 felhívása
Az idei népviseletmustrát a családi, rokoni, baráti kapcsolatok köré hirdetjük.
Az elmúlt években nagyon jó útra terelődött a népviseletek milyensége, egyre több és változatosabb székely népviseletet láthattunk, vehettünk számba. Előkerültek régi darabok, valamint igényes munkával elkészített újak és felújítottak.
Idén örömmel vennénk, ha ezt a szemléletet tartva – mármint kiváló népviselettel rendelkező - családok jelentkeznének a mustrára, legideálisabb esetben 3-4, esetleg 5 generációt átölelő időtlenséget örökíthetnénk meg...
... ...
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro